München citytrip
Duitsland

Bezoek München – Citytrip Tips

München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren. De stad staat bekend om zijn prachtige architectuur, rijke cultuur en uitstekende bier. Het is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Hoewel we je dan adviseren niet teveel bier te drinken.

Onderstaande hot-spots zijn een aanrader om zeker te bekijken in München:

Koninklijk paleis Nymphenburg

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in München is het koninklijk paleis Nymphenburg. Dit prachtige barokke paleis werd gebouwd in de 17e eeuw en is omgeven door prachtige tuinen. Het is een must-see voor iedereen die van architectuur en geschiedenis houdt.

Marienplatz

Een andere populaire attractie in München is de Marienplatz, het historische stadsplein in het hart van de stad. Hier kun je genieten van prachtige gebouwen zoals het stadhuis en de Frauenkirche. De Marienplatz is een levendig plein en biedt ook tal van winkels en restaurants.

Barokke Hofkirche

De Allerheiligen-Hofkirche, gelegen in het Residenzmuseum, is ook zeker een bezoekje waard. Deze prachtige kerk is een van de meest indrukwekkende barokke gebouwen in München en staat bekend om zijn prachtige decoraties en schilderingen.

De Geheime tuin van München

Een van de best bewaarde geheimen van München is de Englischer Garten, een enorme stadspark dat groter is dan het centrale park in New York. Dit prachtige park biedt tal van wandel- en fietspaden, en er zijn ook een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de Japanse tuin en het Chinesische torentje.

Een van de leukste dingen om te doen in München is een bezoekje brengen aan een van de vele bierkelders in de stad. München staat namelijk bekend om zijn uitstekende bier, en een bezoekje aan een bierkelder is een leuke manier om de lokale cultuur te ontdekken. Dus, stap in de auto of pak de razendsnelle ICE voor een stedentrip naar München.