Citytrip naar havenstad Hamburg
Duitsland

Citytrip Hamburg: Cultuur in Noord Duitsland

Hamburg is een prachtige stad gelegen in het noorden van Duitsland. Het is de tweede grootste stad van het land en staat bekend om zijn rijke culturele scène, levendige haven en bruisende nachtleven. Er is altijd iets te doen in Hamburg! Bekijk historische bezienswaardigheden, musea, galeries, restaurants of een watershow in een stadspark.

Miniatur Wunderland

Een van de populaire bezienswaardigheden in Hamburg is het Miniatur Wunderland. Dit is het grootste modelbaanmuseum ter wereld en bevat talloze miniatuurmodellen. Bekijk prachtige schaalmodellen van hele steden, treinen, vliegtuigen en schepen. Het museum is zeer indrukwekkend en biedt bezoekers de kans om een unieke kijk te krijgen op de wereld op schaal.

Het Maritieme Museum

Een andere populaire bezienswaardigheid in Hamburg is het Internationale Maritieme Museum. Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de zeevaart en bevat een uitgebreide collectie van scheepsmodellen, kaarten, kompassen en andere maritieme voorwerpen. Het museum is gelegen in een prachtig gerestaureerd pakhuis uit de 19e eeuw en biedt een fascinerende kijk op de rijke maritieme geschiedenis van havenstad Hamburg.

Park met watershows

Een laatste populaire bezienswaardigheid in Hamburg is het Planten un Blomen-park. Dit is een prachtig park gelegen in het centrum van de stad en bevat talloze tuinen, fonteinen en waterpartijen. Het park is een oase van rust en biedt bezoekers de kans om te ontspannen en te genieten van de natuur. Het park is ook bekend om zijn verlichte fonteinen en watershows, die ’s avonds plaatsvinden.

Modern Kunsthaus Hamburg

Een bijzonder plek die de meeste toeristen niet kennen, is het Kunsthaus Hamburg. Dit is een moderne kunstgalerie gelegen in het St. Pauli-district van Hamburg. Het museum biedt een interessante collectie van werken van bekende kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw. Het gebouw zelf is ook een indrukwekkend stuk architectuur en is ontworpen door de beroemde architecten David Chipperfield en Christoph Sattler. Het Kunsthaus Hamburg is zeker een bezoek waard voor liefhebbers van hedendaagse kunst.

Ga jij op citytrip naar Hamburg?

Een citytrip naar Hamburg is een geweldige ervaring. De stad heeft zoveel te bieden, van prachtige architectuur tot lekker eten en een bruisend nachtleven. We raad iedereen aan om Hamburg eens te bezoeken, want het is absoluut de moeite waard.