Tips voor Regensburg
Duitsland

Regensburg aan de Donau

Regensburg is een prachtige stad in Duitsland, gelegen aan de rivier de Donau. De stad heeft een rijke geschiedenis en is een populaire toeristische bestemming vanwege haar mooie architectuur en vele historische bezienswaardigheden. Als je de kans krijgt om naar Regensburg te gaan, geven wij je enkele leuke dingen om te doen tijdens je bezoek.

Top 5: Wat te doen in Regensburg?

Ben je op stedentrip of kom je op doorreis in Regensburg? Dan hebben we 5 tips voor je. Bezoek deze attracties als je wat leuks wilt doen in de stad Regensburg:

De Dom van Regensburg

Bezoek de Dom van Regensburg. Dit indrukwekkende gotische gebouw is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en biedt prachtige uitzichten over de omgeving. Binnenin kun je ook interessante exposities en presentaties bekijken over de geschiedenis van de dom en de stad.

De historische binnenstad van Regensburg

Ga naar de historische binnenstad van Regensburg. Deze prachtige oude stadskern is een UNESCO-werelderfgoed en biedt een unieke kijk op de geschiedenis van de stad. Je kunt er door de smalle straatjes wandelen en de prachtige gebouwen bewonderen. Bekijk tijdens je bezoek zeker de oude stadspoorten en de St.-Peters-kerk.

Binnenstad van Regensburg

Het Thurn-und-Taxis-paleis

Bezoek het Thurn-und-Taxis-paleis. Dit indrukwekkende paleis dateert uit de 15e eeuw en is een van de oudste gebouwen van Regensburg. Het paleis is nu een museum en biedt interessante exposities over de geschiedenis en de bewoners van het paleis. Een rondleiding door het paleis is zeker de moeite waard. Je krijgt dan een inzicht in dit 900 kamers tellende paleis. De rondleiding duurt ongeveer 90 minuten en geeft ene goed beeld van de de familie Thurn und Taxis vanuit een breed perspectief. Hoewel het paleis deels een museum is, wordt het ook nog volop gebruikt door de familie!

De Regensburger Domspatzen

Geniet van een concert of een voorstelling in het Regensburger Domspatzen. Dit beroemde koor is een van de oudste en meest prestigieuze koren van Duitsland en geeft regelmatig optredens in de Dom van Regensburg. Het is een unieke en indrukwekkende manier om de stad en haar culturele rijkdom te ervaren.

Het Regensburger scheepvaartmuseum

Bezoek het Regensburger Schifffahrtsmuseum. Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de scheepvaart op de Donau en biedt interessante exposities over de ontwikkeling van de scheepvaart in de regio. Het museum ligt aan de oevers van de Donau, dus je kunt ook genieten van prachtige uitzichten op de rivier.

Geschikt voor jouw citytrip of rondreis?

Regensburg een prachtige en historische stad in Duitsland. Er zijn veel interessante dingen te doen en te zien. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur en biedt vele interessante bezienswaardigheden en activiteiten. Bovendien is het openbaar vervoer en het aanbod aan hotels en restaurants goed ontwikkeld. Dit maakt het makkelijk voor je om de stad te verkennen. Een stedentrip naar Regensburg? Je hoeft nu enkel nog een datum en een hotel te kiezen!

Bekijk ook eens de andere steden in Duitsland die het bezoeken waard zijn.