stedentrip Keulen
Duitsland

Stedentrip Keulen

Keulen is een prachtige stad in Duitsland, gelegen aan de rivier de Rijn. De stad staat bekend om haar rijke geschiedenis, mooie architectuur en levendige horeca- en cultuurscène. Een stedentrip naar Keulen is een perfecte manier om te genieten van alles wat de stad te bieden heeft.

Er zijn veel bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn, zoals de Keulse Dom, het museumdistrict met het Museum Ludwig en het Römisch-Germanisches Museum, en de historische binnenstad met zijn gezellige café’s en restaurants.

De Dom van Keulen

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in Keulen is de Dom van Keulen. Dit is de grootste gotische kathedraal in Duitsland en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De Dom is een van de meest indrukwekkende gebouwen van Keulen en biedt prachtige uitzichten vanaf de top van de toren.

Ludwig Museum

Ook het Museum Ludwig is een bezoek waard. Dit museum staat bekend om zijn indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst, met werken van kunstenaars zoals Pablo Picasso en Andy Warhol. Het museum heefteen indrukwekkende collectie van kunst uit de 20e eeuw, waaronder Duitse expressionisten en Amerikaanse popart.

Ontspannen in de Stadtgarten

Voor een pauze tijdens je stedentrip kun je terecht in de Stadtgarten, een populaire stadspark in het hart van Keulen. Hier kun je ontspannen op het gras of een kopje koffie drinken in een van de gezellige café’s. Ook is het park een leuke plek om te picknicken of te genieten van live muziek.

Bars in Keulen

Voor een pauze tijdens je stedentrip kun je terecht in de Stadtgarten, een populaire stadspark in het hart van Keulen. Hier kun je ontspannen op het gras of een kopje koffie drinken in een van de gezellige café’s. Ook is het park een leuke plek om te picknicken of te genieten van live muziek, die vaak op het podium wordt gespeeld.

’s Avonds kun je genieten van het bruisende nachtleven in Keulen. Er zijn tal van gezellige bars en clubs waar je kunt feesten tot in de vroege uurtjes. Een van de populairste bars in Keulen is Gaffel am Dom, gelegen in de buurt van de Keulse Dom. Deze bar staat bekend om zijn heerlijke Kölsch-bier, dat alleen in Keulen gebrouwen wordt. Ook is de bar een leuke plek om te genieten van live muziek en andere entertainment.

Een andere goed gewaardeerde bar in Keulen is Päffgen, gelegen in de buurt van de Keulse Dom. Deze bar is bekend om zijn uitgebreide collectie van lokale en internationale bieren. Bovendien biedt Päffgen een gezellige sfeer en af en toe ook live muziek.

Voor wie op zoek is naar iets anders dan bier, is Weinhaus Tante Anna een goede optie. Deze bar staat bekend om zijn uitgebreide selectie van wijnen en kleine gerechten. Het is een leuke plek om te genieten van een glas wijn en een hapje in een ontspannen sfeer.

Tot slot is Havana Club een populaire keuze voor liefhebbers van cocktails. Deze bar biedt een grote selectie van heerlijke cocktails, gemaakt door ervaren bartenders. Bovendien is het ook een leuke plek om te dansen en te genieten van live muziek.

Wat ga jij doen in Keulen?

Keulen biedt een scala aan bezienswaardigheden en leuke bars voor een geslaagde stedentrip. Van de prachtige Keulse Dom tot het bruisende nachtleven. Bepaal zelf maar of deze Duitse stad jouw volgende bestemming is voor je stedentrip.