Kranjska Gora - Slovenië - Lake Jasna
Slovenië

Adembenemend Kranjska Gora

Kranjska Gora is een prachtig dorpje in het noorden van Slovenië, gelegen aan de voet van Nationaal Park Triglav. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar avontuur, natuur en rust. Wat er te doen is in Kranjska Gora? En wat mag je niet missen tijdens je vakantie in Slovenië. Je leest het hier op TravelerTips.

Wat is er te doen in Kransjka Gora?

Kranjska Gora staat vooral bekend om zijn buitenactiviteiten. In de zomer kun je hier wandelen en klimmen in het Triglav Nationaal Park, en in de winter is het een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders. Midden in het centrum van het dorp bevindt zich een skipiste, en er zijn meer skigebieden in de buurt van Kranjska Gora.

Lake Jasna

Kranjska Gora een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Het dorpje heeft een prachtig meer, het Jasna-meer. Behalve genieten van een magisch uitzicht, kan je hier in de zomer heerlijk zwemmen. In de winter biedt het meer juist een prachtige plek om te schaatsen. Hoewel Lake Jasna één meer wordt genoemd, zijn het eigenlijk twee meren die via een stroompje met elkaar verbonden zijn.

Eten en drinken op z’n Sloveens

Kransjka Gora is misschien wel het meest toeristische dorpje in Slovenië. Je vindt het allerlei restaurants en cafés waar je een lekkere Sloveense ‘pivo’ (biertje) kan drinken. Onderaan de skipiste van het dorp vind je een geweldig barbeque restautant. Lacni Kekec is voor vleesliefhebbers een plek die je een grijns van oor tot oor geeft. Wat ons betreft het beste restaurant van heel Slovenië.

Triglav National Park

Kransjka Gora is de toegang tot het prachtige Triglav Nationaal Park. Vanuit het dorp kun je de weg richting de bergen volgen. Terwijl je over kronkelende wegen rijdt, word je betoverd door het adembenemende alpenlandschap dat zich voor je ontvouwt. Imposante bergtoppen, weelderige valleien en kristalheldere meren vormen een schilderachtige achtergrond bij elke bocht. Onderweg moet je zeker stoppen bij verborgen pareltjes zoals Meer Jasna en de indrukwekkende Vršičpas, die panoramische uitzichten bieden die je met open mond en ogen zullen achterlaten.

Wat is populair in Kranjska Gora?

Zoals eerder gezegd is Kranjska Gora vooral populair bij mensen die houden van outdoor activiteiten. In de zomer zijn wandelen en klimmen populair, en in de winter is skiën en snowboarden het belangrijkste attractie.

Het dorpje heeft een prachtige omgeving, met bergen, meertjes en rivieren, dus als je op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, dan zit je goed in Kranjska Gora.