Het dorpje Dovje in Slovenië
Slovenië

Dovje – Zon en uitzicht op de Triglav

Ten noorden van nationaal park Triglav ligt het dorp Dovje. Een rustig dorpje op een ideale plek voor je verblijf in Slovenië. Naast een kerk, een pizzaria en een bar heeft Dovje niet veel facciliteiten. Maar op 200 meter loopafstand ligt Mojstrana, waar je een supermarkt en pinautomaat vindt.

Het mooiste uitzicht van Slovenië?

Een van de mooiste uitzichten in Slovenië heb je vanuit de appartementen in dit dorpje. Dovje is een klein langgerekt dorp tegen de hellingen van de bergketen de Karawanken. Dankzij deze ligging heeft Dovje altijd zon en een uniek uitzicht op de hoogste berg van Slovenië: De Triglav.

Dovje bestaat voornamelijk uit oude kleinschalige boerderijen. Midden in de dorpje kan je zomaar een koe, paard of tractor voorbij zien komen.

Paard op boerderij in Sloveens dorp Dovje

Appartementen in Dovje

Appartementen in Dovje zijn het hele jaar door erg populair. Dit komt door het fantastische uitzicht, en de ligging 15 minuten rijden van de skipistes van Kransjka Gora. Niet voor niets kiezen voor toeristen voor een verblijf in een appartement in Dovje. Middenin Dovje direct aan de hoofdweg vind je Rož’ca Appartment. Hier verblijf je in een mooi appartement op de bovenverdieping van een Sloveens echtpaar. Zeker de moeite waard, mocht het nog beschikbaar zijn.

Appartement Rož'ca in Dovje tegen de bergen