Het meer van Bled
Slovenië

Het meer van Bled

Het meer van Bled is een van de bekendste bezienswaardigheden in van Slovenië. Je krijgt er het uitzicht van een ansichtkaart. Het meer is omringd door bergen en bossen, wat het een idyllisch plaatje maakt. Niet voor niets zie je het meer van Bled op ieder boek en iedere site over Slovenië. Het meer is ook de perfecte plek om te zwemmen, of gewoon te ontspannen in de zon.

Een van de hoogtepunten van het meer van Bled is het Bled-eiland. Je kunt hier met een bootje naartoe gaan. Op het eiland staat de Maria-Hemelvaartkerk, een prachtig gebouw uit de 16e eeuw. Vanaf het eiland heb je een prachtig uitzicht op het meer en de omgeving.

Het Bled kasteel

Het kasteel van Bled is een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen. Het kasteel ligt op een rots direct naast het meer. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het meer en de omgeving. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw, en is daarmee een van de oudste kastelen in Slovenië. Het is een hele klim om vanaf het meer de trappen omhoog naar het kasteel te nemen. Handig om te weten is dat je er ook gewoon met de auto kunt komen.

Het kasteel van Bled

Binnen het kasteel kun je rondkijken in de verschillende kamers en zalen, en er is ook een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het kasteel. Als je op zoek bent naar een unieke belevenis, kun je ook een rondleiding boeken met een gids, die je meer vertelt over het leven in het kasteel in vroeger tijden.

Een bezoek aan Slovenië is niet compleet zonder een bezoek aan Bled.

Veel gestelde vragen over het meer van Bled

Handig om te weten. Antwoord op je vragen over het meer van Bled:

Hoeveel kilometer is een wandeling om het meer van Bled?

Je kunt helemaal om het meer heen wandelen. Er zijn goede voetpaden. Het is een wandeling van ongeveer 6 kilometer.

Kan je zwemmen in het meer van Bled?

Ja je kunt zwemmen in het Meer van Bled. In de zomer is de watertemperatuur heerlijk. Maar let op! Je moet voor het zwemmen niet bij de stad Bled zijn. Zwemmen kan aan de zuid-kant van het meer. Bijvoorbeeld bij Velika Zaka

Waar heb ik het mooiste uitzicht op het meer van Bled?

Het mooiste uitzicht en de plek voor de mooiste foto’s vind je op een berg aan de westkant van het meer. Via een rotsachtige wandeling klim je naar de top. Bergschoenen en klauterkunde is handig voor deze ‘wandeling’. Hier vind je het uitzichtpunt

Uitzichtpunt meer van Bled

Mag ik met een bootje op het Meer van Bled?

Het meer is ingedeeld in delen waar je mag zwemmen en delen waar je mag varen. Ook loopt er een baan voor roeiwedstrijden door het meer waar je natuurlijk niet met je bootje doorheen mag varen. Gemotoriseerde boten zijn verboden op het meer. Dus alleen roeibootjes zijn toegestaan op het meer van Bled.