Enschede - mensen op het ei van ko
Nederland

Dagje Enschede

De leukste stad van het oosten van het land is duidelijk Enschede. Deze studentenstad heeft niet alleen een geweldig aanbod aan grote en kleine winkels, het heeft meer! De gezelligste terrassen van Nederland vind je in Enschede.

Wat te doen in Enschede?

Ook in het oosten van het land is er van alles te doen. Of je nu een museum wilt bezoeken, lekker wilt eten, of actief aan de slag wilt. We hebben een aantal tips voor je verzameld!

De Museum Fabriek

De Museum Fabriek richt op de geschiedenis van de textielindustrie in Enschede. Het museum is gevestigd in een voormalige fabriek en biedt bezoekers de kans om te leren over de rijke geschiedenis van Enschede en de rol die de industrie heeft gespeeld in de ontwikkeling van de stad. Er zijn wisselende tentoonstellingen, demonstraties van traditionele industriële technieken en een zeer uiteenlopende verrassende collectie. Voor kinderen is er vanalles te ontdekken in de museumfabriek, dankzij de interactieve opzet van tentoonstellingen. Ook voor volwassenen bied de verrassende collectie van het museum voldoende verrassing en vermaak.

Lasergamen bij Zero55

Voor degenen die op zoek zijn naar wat avontuur, is Zero55 Lasertag een leuk uitje. Dit is een indoor lasergameterrein van 300 vierkante meter waar je kan deelnemen aan spannende lasergame wedstrijden. Speel in teams tegen elkaar, een VIP variant of Last man standing. Het Futuristische decor van Zero55 geeft je een real-game simulatie. Een leuke ervaring, en goed te combineren met de naastgelegen kartbaan met snelle elektrische karts. Je vindt Zero55 in West-Enschede vlakbij het FC Twente Stadion.

Ontdek de architectuur van Roombeek

In het jaar 2000 ontplofte ene vuurwerkfabriek in Enschede. De wijk Roombeek is na deze ramp herbouwd vol bijzondere architectuur. Ontdek deze hippe wijk van Enschede in een eigen wandeling, of maak een wandeling onder leiding van een gespecialiseerde gids. De Lonnekerspoorlaan doorkruist de wijk en geeft een mooie basis voor je wandeling. Onderweg kom je musea en horeca tegen, zoals De Museumfabriek, Het Rijksmuseum van Twente en GastroBar Bij Rozendaal.

Goede restaurants in Enschede?

Een geslaagde dag, of een heerlijk weekend sluit je natuurlijk af met een smakelijk etentje. Wij selecteerden de beste restaurants van Enschede voor je, zodat jij zeker weet dat je geweldig eet!

  1. Steakhouse El Gaucho
    Supermals vlees van de grill, in een sfeervol restaurant met attente bediening. Dat is El Gaucho. Aandacht voor het eten, voor de gasten en voor de sfeer maken El Gaucho tot een belevenis waar u geen seconde spijt van zult hebben. Hoewel lekkere grillgerechten de kaart vullen, is er ook voor een goede vega-optie.
  2. De Twentse Foodhall – Enschede
    De wereld aan culinaire verrassingen, samen in één hal. Dat is De Twentse Foodhall. Een gezellige plek met voor ieder wat wils. Net buiten het centrum van Enschede, op loopafstand, in de oude Polaroid fabriek.
  3. Eetcafe SamSam
    Decennia lang een vertrouwde naam in Enschede. Lekker en verrassend eten. Een ontspannen sfeer en net even anders dan de standaard café-kaart. Ideaal voor een maaltijd of een drankje voorafgaand aan een culturele voorstelling in het theater Concordia wat zich in het zelfde gebouw bevindt. Maar ook met kinderen is het een feestje bij SamSam, zeker wanneer ze zelf mee mogen om hun eigen toetje te maken!

Wanneer ga jij naar Enschede?

Enschede is goed bereikbaar per trein en met de auto. Er is van alles te beleven. Dus de enige vraag die overblijft is: Wanneer? Dus, wanneer ga jij naar Enschede?