Skigebied in Slovenië
Slovenië

Wintersport skivakantie in Slovenië.

Slovenië heeft prachtige natuur voor je volgende wintersport vakantie. Slovenië ligt zuidelijk van de Oostenrijkse Alpen, en heeft prachtige skigebieden als je rust en natuur zoekt. In Slovenië vind je geen drukke toeristische plaatsen, maar juist prachtige pistes met adembenemende uitzichten.

In dit blog vind je de meest populaire wintersportbestemmingen in Slovenië.

Per skigebied vind je het aantal pistes en de dichtstbijzijnde plaats.

Bestemming Aantal Pistes Dichtstbijzijnde Plaats
Krvavec 30 Cerklje na Gorenjskem
Vogel 22 Bohinjsko Jezero
Mariborsko Pohorje 42 Maribor
Kranjska Gora 20 Kranjska Gora
Rogla 12 Zreče
Cerkno 18 Cerkno
Kanin – Sella Nevea 30 Bovec

Skivakantie in Slovenië

Slovenië is een uitstekende keuze voor een wintersportvakantie. Dit door het massatoerisme nog niet ontdekte land heeft een overvloed aan prachtige skigebieden. De pistes in Slovenië zijn perfect voor zowel beginners als gevorderde skiërs en snowboarders.

Populaire plaatsen voor een skivakantie

Vooral in het noorden en westen van Slovenia vind je prachtige plekken voor je wintersportvakantie. De populairste plekken waaruit je kan kiezen vind je hieronder. Om zo het vinden van jouw ideale accommodatie eenvoudig te maken.

Vogel

Dit is het grootste skigebied van Slovenie, vlakbij de hoofdstad Ljubljana, hoog in het Kawawanken ( Karavanke) gebergte. Je vindt hier 30 kilometer aan skipistes. Voldoende vermaak dus voor zowel de beginnende als iets gevorderde wintersporter. Door de hoogte heb je hier grote sneeuwzekerheid. Een skipas in het hoogseizoen kost je 220 euro voor volwassenen en 110 euro voor kinderen. Er zijn veel blauwe pistes, het is er rustig en er zijn weinig vlakke stukken. Ideaal dus voor snowboarders. Let op: Er zijn geen zwarte pistes voor de ervaren skifanaat.

Kransjka Gora

De wintersportplaats van Slovenie is Kransjka Gora. Direct in het plaatsje beginnen de skiliften en pistes. Je loopt letterlijk uit het hotel de piste op. Je vindt hier 22 kilometer aan pistes. Kransjka Gora is het meest bekende en ook het meest toeristische wintersportplaatsje van Slovenië. Zoek je minder faciliteiten en meer rust? Rijd dan Kransjka Gora voorbij. Lees hier tips voor je bezoek aan Kransjka Gora

Bovec

Zuidelijk van de Triglav, midden in het nationale park, vind je het stadje Bovec. In de zomer een plek voor watersport in de rivier de Soca, maar in de winter een prachtige rustige plek voor wintersport.

Maribor

Bekend van het oude kasteel, maar deze oude stad biedt naast cultuur ook winters vermaak.

Betaalbare wintersport

In vergelijking met andere Europese skibestemmingen, zijn de kosten voor accommodatie, skipassen en maaltijden in Slovenië aanzienlijk lager. Dit maakt Slovenië een betaalbare optie voor gezinnen en groepen die op zoek zijn naar een winterse ontsnapping zonder hoge kosten. Bovendien is Slovenië gemakkelijk bereikbaar per auto of vliegtuig vanuit Nederland. Dit maakt het een toegankelijke bestemming is voor iedereen die op zoek is naar een prachtige èn betaalbare wintersportvakantie.