Vakantie langs de moezel
Duitsland

Vakantie in de Moezelstreek

De Moezelstreek is een prachtig gebied in Duitsland. Het ligt in het zuidwesten van Duitsland. Dit stroomgebied van de rivier de Moezel is bekend om zijn schitterende natuur, met heuvelachtige landschappen, wijngaarden en de kronkelende rivier. Er is hier van alles te ontdekken tijdens een vakantie. Lees hier onze tips en favoriete plekjes in de Moezelstreek.

Kasteel Cochem

Een van de populairste bezienswaardigheden in de Moezelstreek is de Reichsburg Cochem. Dit is een indrukwekkend kasteel dat dateert uit de 11e eeuw. Het kasteel biedt een interessante inkijk in de geschiedenis van het gebied en is tegenwoordig een museum. Vanaf het kasteel heb je ook een prachtig uitzicht over de Moezel en de omgeving. Het is wel even klimmen vanuit het plaatsje Cochem voordat je kunt genieten van het uitzicht en het kasteel.

Kasteel Cochem

Wijnproeven

De Piesport Goldtröpfchen is de kleinste wijnkelder van Duitsland. De wijnkelder is slechts 1,20 meter breed en biedt een unieke ervaring voor wijnliefhebbers. Je kunt de wijnkelder bezoeken en er uiteraard proeven van de lokale wijnen. Ben je met de auto, dan raden we je wel aan uit-t- spugen na het proeven.

Varen over de Moezel

Een typische toeristische attractie is varen op de rivier de Moezel met een rondvaartboot. Vanuit verschillende plaatsen langs de rivier vertrekken boottochten die je langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de Moezel voeren. Zo kun je ontspannen genieten van het landschap en de natuur.

De stad Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland. De stad ligt vlakbij de grens met Luxemburg. Trier is uitstekend voor een dagje shoppen en tafelen. Het is de grootste stad in de Moezelstreek. Maar Trier biedt meer dan winkels: Trier herbergt historische monumenten, zoals de Porta Nigra. Dit is een imposante Romeinse stadspoort uit de 2e eeuw. Als echte toerist moet je hier even mee op de foto!

Al met al is de Moezelstreek een prachtig gebied voor een vakantie in het voorjaar of de zomer. De stad Trier biedt het hele jaar gezelligheid en cultuur.