De Harz Duitsland
Duitsland

Duitse natuur: De Harz

De Harz is een prachtig gebied in Duitsland en een ideale bestemming voor een vakantie. Het gebied staat bekend om zijn schitterende natuur, met hoge bergtoppen, diepe dalen en kristalheldere rivieren. Bovendien biedt de Harz veel leuke en bijzondere plekjes om te ontdekken.

Uitzicht vanaf de Brocken

Een van de populairste bezienswaardigheden in de Harz is de Brocken, de hoogste berg van het gebied. Vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over het landschap en kun je genieten van de rust en de natuur. Ook zijn er verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving.

De avontuurlijke Stiegengebirge

De Stiegengebirge is een berggebied met talloze kloven, grotten en ravijnen. Het gebied is populair bij avonturiers en biedt veel mogelijkheden voor klimmen en klauteren. Ben je minder avontuurlijk, kies dan voor een rondleiding door de grotten en ravijnen van het gebied. Ook zijn er verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving.

Spoorweg-historie in het spoorwegmuseum

Een bijzondere plek om te bezoeken is het Duitse spoorwegmuseum in Wernigerode. Het museum biedt een interessant overzicht van de geschiedenis van het spoorwegvervoer in Duitsland en laat je kennis maken met verschillende historische treinen. Maak een ritje met de trein onder de rook van de traditionele stoomlocomotief.

Schapenkaas uit de Harz

Harzer Käs is de regionale kaas van de Harz. Zie met eigen ogen hoe de kaas gemaakt wordt. Een leuke, leerzame en bijzondere ervaring. Deze karakteristieke kaas wordt gemaakt van rauwe schapenmelk en heeft een unieke, pittige smaak. Je kunt de kaas proeven en kopen in verschillende winkels en markten in de Harz.

Van de hoogste berg tot de unieke regionale kaas, de Harz is een unieke streek voor prachtige avonturen. Ontdek een andere kant van Duitsland. Wij raden je aan om de Harz eens te bezoeken