Dresden - historische citytrip
Duitsland

Dresden: Citytrip vol historie en cultuur

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming vol historie en cultuur, dan is de Duitse stad Dresden een uitstekende keuze. De stad ligt in de deelstaat Saksen, aan de rivier de Elbe, en staat bekend om haar prachtige architectuur en indrukwekkende bezienswaardigheden. Hieronder geven we drie voorbeelden van bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Dresden.

De kerk van de Maagd Maria

Ten eerste is er de Frauenkirche, ofwel de kerk van de Maagd Maria. Deze indrukwekkende kerk is gebouwd in de 18e eeuw en staat bekend om haar barokke architectuur en hoge koepel. De kerk is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Dresden en is zeker een bezoekje waard. Bovendien kun je vanaf de top van de koepel genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Der Dresdner Zwinger

Ten tweede is er het Zwinger-paleis, een prachtig barok paleis dat is gebouwd in de 18e eeuw. Het paleis is omgeven door prachtige tuinen en fonteinen en herbergt een aantal indrukwekkende musea, waaronder het Gemäldegalerie Alte Meister, waar je kunstwerken van beroemde kunstenaars zoals Rembrandt en Rafael kunt bewonderen.

Grünes Gewölbe museum

Het Grünes Gewölbe museum is gevestigd in het voormalige koninklijke paleis van Dresden. In dit museum kun je een indrukwekkende collectie juwelen en kostbaarheden bewonderen, waaronder de grootste diamant ter wereld. Bovendien kun je in het museum ook prachtige meubels en kunstwerken bekijken.

Jouw citytrip naar Dresden?

Al met al is Dresden een prachtige stad met veel te zien en te beleven. Of je nu houdt van architectuur, kunst of geschiedenis, in Dresden vind je zeker iets wat je aanspreekt. Dus als je op zoek bent naar een vakantiebestemming vol historie en cultuur, dan is Dresden zeker een aanrader.