Vakantie Slovenië
Slovenië

Het onbekende Slovenië

Ontdek de plekken van de RTL serie ‘het onbekende’. In dit TV-programma zijn prachtige locaties in Slovenië te zien. Welke prachtige plekken zie je in deze serie? Wij nemen je mee op reis langs deze plaatsen, zodat ook jij ‘Het Onbekende’ kunt gaan verkennen in Slovenië.

Ben jij klaar voor het onbekende?

Het onbekende start met bekende en onbekende Nederlanders. In aflevering één raften ze over de azuurblauwe Soca rivier.

De Soca rivier (Soča)

Dit is de mooiste rivier van Slovenië en loopt vanaf de berg Triglav met een flinke slinger richting de kust. De Soca rivier is in de zomer erg populair voor waterpret, waaronder raften. Avontuur temidden van prachtige natuur.

De Soca rivier in de herfst

Goudhoorn, Zlatorog

In de eerste eliminatie werd verwezen naar de Sloveense mythe van Zlatorog, de bok goudhoorn. Mocht je het standbeeld van deze bok willen bekijken, dan vind je dit standbeeld aan het prachtige meer van Bohinj. In de zomer kan je daar trouwens heerlijk zwemmen!

Het meer van Bohinj

Bovec en Boka

In de tweede aflevering wordt vanaf het vliegveld van het stadje Bovec het vliegtuig genomen. Vanuit het vliegtuig zie je de prachtige Boka waterval.

Boka waterval

Deze 144 meter hoge waterval ligt vlak langs de weg en is via een korte wandeling bereikbaar. Vanaf een uitzichtpunt kan je de waterval bekijken en fotograferen.

Church of St. Anthony

Het team volgt dan de weg richting Kobarid. Daar staat de Church of St. Anthony. Deze indrukwekkende kerk is het eerste tussenpunt van deze aflevering.

Hierna wordt de prachtige weg langse de Soca rivier gevolgd richting Tolmin. Ze verblijven in de prachtige natuur ter hoogte van het dorpje Volarje.

Finale in de Skilift

De koppels nemen in de finale de skilift van Bovec naar Kanin (Bovec – Kanin gondola). Het ritje geeft je een prachtig uitzicht over de vallei waarin Bovec ligt. En in de winter kan je er prachtig skiën.

Waar in slovenie is het onbekende opgenomen?

We hadden gehoopt in deze serie de vele mooie delen van Slovenië te zien. Helaas is gekozen om alles in dezelfde regio op te nemen. Alle afleveringen van deze tv-serie zijn opgenomen in de buurt van de Soca rivier. Tussen de plaatsen Bovec en Tolmin. Dit is een prachtige regio in het westen van Slovenië.